dinsdag 22 maart 2011

Rebecca Black: zingende tiener wordt internethype

Sinds een aantal dagen is de 13 -jarige zangeres Rebecca Black  Trending Topic op Twitter De Amerikaanse tiener publiceerde op Youtube een videoclip van het nummer ‘Friday’. Haar ouders betaalden professionals voor het schrijven van het lied en het maken van de clip. Twitteraars vinden Friday het slechtste nummer ooit. In Friday bezingt Black in simpel taal hoezeer ze uitkijkt naar het einde van de week, omdat ze dan lekker kan feesten met haar vrienden. Zo zingt ze "gisteren was het donderdag, vandaag is het vrijdag en morgen ja dan is het zaterdag." Ondanks de vernietigende kritieken is de clip is inmiddels ruim 29 miljoen keer bekeken Rebecca vertelde in het programma Good Morning America dat ze wel een paar traantjes heeft gelaten vanwege alle kritiek, maar inmiddels trekt ze zich er niets meer van aan.

Theatermaker en tv-jurylid Maurice Wijnen van o.a Popstars twitterde eerder deze week over het nieuwe popfenomeen. "Friday is inderdaad geen muzikaal hoogstandje, maar ik heb veel slechtere dingen gehoord. Het is vooral knap dat zo'n jong meisje dit bereikt, ze is binnen een paar dagen een merk geworden. Rebecca is het slachtoffer van internetpesten, op Twitter zijn het toch vooral jaloerse leeftijdsgenoten die reageren."
Als deskundig jurylid van Popstars zou hij de jonge Rebecca niet door laten gaan naar de liveshows. "Nee ik zou tegen haar zeggen stoer dat je meedoet, maar eerst wat zanglessen nemen en zorgen dat je een zelfverzekerd artiest wordt."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten