dinsdag 18 januari 2011

De webwereld van Charles Groenhuijsen

Naam: Charles Groenhuijsen
Beroep: Journalist
Twittervolgers: 11.000+
Uren online: 16-18 uur

Twitter
"Ik twitter vrij veel over dingen die mij bewegen of aanspreken in het nieuws. Positief nieuws probeer ik extra aandacht te geven. Wanneer ik bijvoorbeeld in The Economist lees, dat Subsaharan Afrika - dus het zuidelijke gedeelt van Afrika - behoort tot de snelstgroeiende regio op economisch gebied, dan denk ik wow waarom hoor ik daar niemand over. Dan schrijf ik een tweet en krijg daar ook reacties op van mijn volgers. Laatst had ik een probleem met mijn Apple laptop en toen ontving ik binnen tien minuten antwoord via Twitter. Dus dat werkt ook."

E.T= Empowerment Technology
"Door internet ben ik zo veel effectiever geworden en draai ik als ZZP'er ook meer omzet. Mijn research doe ik online, mijn agenda is online evenals mijn secretaresse en mijn reisbureau. Als internet morgen zou wegvallen dan zou ik me uiteraard nog wel redden. Maar voor veel andere mensen is het echt een tool, een stuk gereedschap om zichzelf sterker te maken. Denk aan technologie in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden. In Kenia hebben ze een systeem dat heet M-Pessa. M staat voor mobiel en pessa staat voor geld. Ik vond een Youtube filmpje van een geitenhoeder in Kenia. Je ziet daarin een man in een jurk met een stok die geiten hoedt. Hij maakt dankzij M-pessa geld over en maakt afspraken via zijn mobiele telefoon. Zijn leven is objectief beter geworden dankzij informatietechonologie. Mijn stelling is dan ook: IT moet we eigenlijk herbenoemen naar ET: empowerment technologie, het sterker maken van mensen."

Favorieten
"The Economist  is een van mijn favoriete informatieve sites. Ze schrijven heel verstandig over Amerika, met vaak verrassende perspectieven. Ik lees ook graag de Wall Street Journal. Dat is een zeer informatieve krant met een hele goede website. Sommige mensen roepen dan 'dat een hele rechtse krant'. Dat is ook zo, maar daar is op zich niks mis mee. Ik vind het wel leerzaam die rechtse commentaren.
Ik doe nogal wat spreekbeurten en ik hou niet van saaie bullet point presentaties. Daarom gebruik ik Google images om mijn verhalen te illustreren met cartoons en foto's. Om diezelfde reden gebruik ik ook Youtube. Ik spreek regelmatig over Amerika. Nederlanders snappen vaak niet hoe serieus en diepgeworteld conservatisme oftwel 'rechts zijn' in Amerika zit. Ik laat dan vaak een filmpje zien van Glenn Beck een commentator van het uiterst rechtse Fox News. Hij gaat daarin enorm tekeer tegen Obama en zegt daarin dat Amerika door hem afdendert op een socialistische staat.
Muziek luister ik via Pandora. Een Amerikaanse site waar je muziek kunt luisteren. Ik mag het eigenlijk niet zeggen van mijn vrouw, maar ik ben een grote John Denver fan. Zijn beste nummer: 'Thank god I'm a country boy'. Via Pandora krijg je ook adviezen over andere muziek die in de lijn ligt van je eigen keuzes."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten