dinsdag 25 januari 2011

De webwereld van Martin Gaus

Naam: Martin Gaus
Beroep: Hondentrainer / tv-presentator
Twittervolgers: 800+
Uren online: heel regelmatig op het web, het is mijn online encyclopedie


Slimme honden
"Ik kijk graag naar Youtube filmpjes waarin huisdieren de hoofdrol spelen. Het zijn vaak excessen, dus een hond die probeert een baby op te eten of een skateboardende Engelse bulldog. Het is mooi dat mensen zo'n relatie hebben met huisdieren. Echt geweldig is de onderzoeker uit Californië die haar  hond 1025 woorden heeft aangeleerd. Dat is hetzelfde vocabulair van een driejarig kind."

Een andere kijk op milieu
"Ik vindt het erg interessant om een tegengeluid te horen over het milieu. De groene rekenkamer is een hele kritische site. Daar schrijven milieuwetenschappers over de onzin op milieugebied. Dus bijvoorbeeld dat windmolens niet helpen. Want als het heel erg waait dan heeft niemand energie nodig. En 's nachts heeft ook niemand energie nodig en je kunt het niet opslaan, dus je hebt er niets aan. Een erg dure hobby dus. Ook de milieuwetenschappers die het Heidelberg Appeal hebben geschreven zijn kritisch over de opwarming van de aarde. Is dat nou echt zo en waar komt die wetenschap vandaan."

ReligieHet is ook fantastisch om over geloof te lezen op internet. Je tikt in Google dan trefwoorden in als creationisten, atheïsten of evolutieleer en dan kom je erachter hoe het komt dat mensen in waanzin geloven. Het verbaast me enorm dat miljoenen mensen in een boom geloven, een miljard mensen  in Allah of Jezus. Hoe komt het nou dat ze allemaal verschillende meningen hebben? Dat komt dus omdat er een tikje in hun kop zit dat niet goed wijs is en dat is erg jammer. Deze mensen zijn besmet door een geloofsvirus."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten